CEREMÓNIÁK

Ahány pár annyiféle esküvői szertartás. Számtalan lehetőség van arra, hogy valamiképpen egyedivé tegyétek szertartásotokat. A választott ceremóniával még inkább kifejezésre juttathatjátok összetartozásotokat. Javaslom, hogy olyan ceremóniát válasszatok, ami hozzátok a legközelebb áll, valamilyen jelentéssel bír számotokra.

2in1

Gyertya ceremónia

A pár mindkét tagja egy gyertyát tart a kezében, mely az eddig külön élt életüket szimbolizálja. Ezzel a két gyertyával közösen meggyújtják a középső harmadik gyertyát és elfújják a másik kettőt. A közösen meggyújtott gyertya jelképezi a közös életük kezdetét és a szerelem tüzét. Jó tanács: szeles időben nehéz lehet meggyújtani a gyertyákat.

Homoköntés ceremónia

A homoköntés ceremóniája a kapcsolat egységét jelképezi. A pár két külön kis üvegből egy közös üvegbe különböző színű homokot önt. A homokot rétegesen öntik az üvegbe, így szép látvány a színek harmóniája. Rengeteg különböző színű és fajtájú készletet lehet ma már vásárolni a homoköntés ceremóniához (homokóra forma, képkerettel ellátott üveg stb). Később ez az üveg a közös otthonotok dísze lehet, ami mindig emlékeztet Benneteket életetek nagy napjára. Jó tanács: pici műanyag tölcsér legyen odakészítve a homoköntés ceremóniához, különben a homokszemek többsége nem az üvegbe, hanem az asztalra szóródhat.

Folyadékceremónia

Ez a ceremónia forma egy extrémebb kategória, hiszen itt bármire lehet gondolni. Lehet a ti kedvenc boraitok összeöntése és egy így közös rosé bor létrehozása, de lehet fröccsöt is készíteni borból és szódából. Keverhettek whiskey-kólát is, vagy bármilyen italt (vodka-naracs, koktélok, stb). Mindegyik esetben a létrejövő valami új hivatott a közös élet kezdetét szimbolizálni.

Fűszerceremónia

Hasonlóan a homokceremóniához itt is egy dekoratív üvegbe kerülnek bele az általatok választott fűszerek, melyek szintén a közös életet szimbolizálják és kifejezik, hogy egy sokkal színesebb élet kezdődik. Jó tanács: pici műanyag tölcsér legyen odakészítve a ceremóniához, különben a fűszerek többsége nem az üvegbe, hanem az asztalra szóródhat. 

Hal ceremónia

Kicsit szokatlanabb ceremónia típus: egy-egy zacskóból vagy edényből egy-egy halat önthettek egy közös akváriumba.

Festmény ceremónia

Ha a falon szeretnétek tartani egybekelésetek örök emlékét, a festmény ceremóniát nektek találták ki. Nem kell hozzá más, csak egy kisméretű üres vászon és két pohár festék, amit kreatívan ti magatok fogtok a képre önteni. Jó tanács: a ruhátokra vigyázzatok!

Lakat ceremónia

Kétféle módon történhet: lakatoljatok össze kettő lakatot, az egyik a vőlegényt, a másik a menyasszonyt jelképezi. Az összelakatolás szimbolizálja, hogy életetek ezentúl összefonódik. A lakatolás után a kulcsot dobjátok el vagy adjátok oda szimbolikusan a szertartásvezetőnek megőrzésre.

A lakatszertartás másik módja: lakatoljatok különleges zárba dupla, kulcs nélküli szív lakatot. A duplaszíves lakatokat többet nem lehet kinyitni, az örök szerelmet szimbolizálják.

Kötél ceremónia

Szintén egy népszerű ceremónia típus. A lényege, hogy két szalagot vagy kötelet összeköttök, így a csomó jelképezi, hogy külön életetek mostantól együtt folytatódik. Érdemes szép köteleket, szalagokat választani, hogy aztán lakásotok dísze lehessen.

Ültető ceremónia

A pár elültet egy növényt, melyet a ceremónia alatt közösen megszórnak földdel, majd esetleg még meglocsolják egy pohár vízzel. Ez azt jelképezi, hogy kettejük frigyéből valami új születik, akár egy új élet. A növényt természetesen megtartják és vagy otthonukban, vagy a kertjükben nevelgethetik.

Egyéb

Időkapszula

Ez egy igen romantikus ceremónia ötlet: írjatok fogadalmakat vagy üzeneteket a párotok jövőbeli énjének és rejtsétek őket egy időkapszulába (bármilyen zárható, lelakatolható doboz megteszi). Megkérhetitek a násznépet is, hogy írjanak gondolatokat, jó tanácsokat, kívánságokat kis cetlikre és ezeket is ellakatolhatjátok. Egyezzetek meg egy dátumban, amikor kinyithatjátok az időkapszulát (pl .5 vagy 10. házassági évforduló). Kiegészíthetitek egy jóféle palack borral is, ezzel is biztosítva a tökéletes hangulatot az alkalomhoz, amikor kibontjátok a dobozt.

Lufiposta

A lufiposta lényege, hogy a vendégek minden tagja egy borítékot vagy képeslapot címez meg a pár nevére és ráír egy fogadalmat, vagy felajánlást a párnak, melyet a héliummal töltött lufira rögzítenek. A szertartáskor a vendégek egyszerre eresztik szélnek a lufikat, ami nagyon szép látvány. 

Pillangó röptetés

A pillangó a lélek szimbóluma is. Egy reptető kosárból a pár pillangókat enged szabadjára, amely szintén nagyon különleges látvány, továbbá jelképe a szerelemnek, a hitvesi boldogságnak.

Galambreptetés

A galamb, mint a beteljesülés és az hűség szimbóluma jelenik meg a ceremóniában. Ezen kívül jelképezi a hosszú életet és a termékenységet is. A pár kezéből repülnek el a galambok, ezzel kifejezve összetartozásukat és a közös jövőjük kezdetét.

Óra ceremónia

Kiválaszthattok közösen egy szép faliórát, és a szertartáson ünnepélyesen elindíthatjátok közös életeteket az elem behelyezésével.


Arra biztatlak Benneteket, hogy bátran merjetek megvalósítani esküvői szertartásotokon belül olyan egyedi ceremóniákat, amelyek még inkább emlékezetesebbé teszik a Nagy Napotokat! Az egymásnak tett fogadalmak igazán személyessé és romantikussá teszik a szertartást. 

Herédi Otilia - dipl. táncpedagógus, okl. szertartásvezető, esküvői koordinátor
Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!